עידן הסמארטפונים כבר כאן, וכבש את העולם
פיתוח אפליקציות (וגם תחום ה-Web למובייל) הוא תחום משמעותי בגלל שעסקים ומפתחים לא יכולים להתעלם מהנוכחות המשמעותית של הסמארטפונים. המפתח צריך להכיר להסתגל לתנאים המיוחדים שהסמארטפונים מציבים (כמו מימדים שונים, מאפייני שימוש שונים ויכולות שונות). בתוך עולם המובייל יש לעסק שתי אופציות- להתאים את אתר ה-Web למובייל, או לפתח אפליקציה. מה שבטוח שבכל מה שקשור לטלפונים סלולאריים, אם אתה לא שם אתה לא קיים. בכתבה זו ננסה להבין איזה תחום משתלם יותר- פיתוח אפליקציות או פיתוח אתרי Web.
אז למה אפליקציה ולא אתר?
- פיתוח אפליקציות עבור חברות יכול להגדיל את מס' הלקוחות הפוטנציאלים לשימוש בשירות שהן מציעות. לפי כתבה שפורסמה בנושא ב- Mobilesmith משתמשים מעדיפים אפליקציה מאשר אתר בשימוש במובייל. ב-Forbes פורסם כי משתמשי סמארטפונים נמצאים 86% מזמנם עם האף במכשיר באפליקציות (לעומת אתרים מהדפדפן).
- לא רק האיכות, גם הכמות- בשנים האחרונות הייתה עלייה חדה במשתמשי הסמארטפון, שב-2015 כבר עקפה את משתמשי ה-Desktop, לפי האתר Smartinsights.
- יותר קל למשתמש לעשות התאמות של האפליקציה לצורת השימוש האישית שלו, ובכך גם מתאפשר מעקב יותר מפורט על השימוש בשירותים ובתכנים של האפליקציה. כמו-כן המיקום הגיאוגרפי במן אמת מוסיף פילוח גיאוגרפי של המשתמשים.
- שליחת התראות- בעוד פרסומי מייל צונחים באפקטיביות שלהם, אפליקציה מאפשרת לשלוח יותר התראות, קצרות וממוקדות.
- שימוש בתכונות המכשיר- לאפליקציה יש את היכולת להשתמש במצלמה, מפה, אלבום תמונות, אנשי קשר ועוד מאפיינים שהנייד מציע. לא רק שהיכולת הזו יכולה לשפר את חוויית המשתמש, היא גם חוסכת ממנו את הטרחה שהיה לוקח לו לבצע את הקישור בין פעולות אלה לאתר Web.
- לעבוד בלי אינטרנט- ברגעים שאין חיבור לאינטרנט (ולפעמים יש גם רגעים כאלה…) ניתן לפתח לאפליקציה יכולת לעבוד במצב Offline.
- עצמאות- בעוד שאתר Web נשען על הדפדפן לביצוע פעולות מסויימות, כמו רענון הדף, חזרה אחורה וכד', באפליקציה יש למפתח חופש לעצב כרצונה החופשי את כל האופציות האלו, בהתאם לעיצוב הייחודי של המותג.
- ניתוב המשתמשים- באפליקציה יותר קל לנתב את המשתמש בצורה מהירה ויעילה למקור אחר רצוי כמו רכישה, פרסומות המקשרות לאתר אחר ועוד.
- להישאר במודעות- כשהמשתמש מוריד את האפליקציה, גם אם הוא לא נכנס אליה- הוא עדיין חשוף ללוגו של החברה על מכשירו. גם אם הוא לא שם לב, נוכחות המותג מלווה אותו וכשיצטרך את השירותים הרלוונטיים יזכור למי עליו לפנות.
- מהירות- אפליקציה שתוכננה ופותחה נכון יכולה לעבוד מהר יותר מאתר דפדפן. סיבה מרכזית היא שפיתוח אפליקציה ה-Data מאוחסן לרוב מקומית במכשיר, בעוד באתרים האחסון הוא לרוב בשרתים אינטרנטיים חיצוניים.
משתלם להיות מפתח אפליקציות
פיתוח אפליקציות משתלם עבור בעלי עסקים, רווחי ומהיר יותר כפי שניתן לראות. להרבה חברות מוטב להשקיע יותר באפליקציה טובה מאשר באתר המיועד לשימוש במובייל. מסיבה זו שוק האפליקציות גדל ויחד עמו הדרישה לאנשי ומשרות הפיתוח למובייל. קורס פיתוח אפליקציות מעשי יעניק ללומדים בו את כל הכלים, ידע נרחב ויכולות מעשיות שמאפשרים להשתלב בשוק העבודה כמה שיותר מהר. גם יזמים ועצמאים יצאו מהקורס עם פרויקטים שיכולים להוות בסיס לפיתוח אפליקציה שתעמוד פני עצמה בחנויות האפליקציות.